Selectează o Pagină

Oamenii de știință sunt intru totul de acord cand spun ca mai mult de 80% dintre bolile cu care ne confrutăm astăzi, sunt legate de alimentația zilnică. Ne hranim in exces si totusi ne lipsesc nutrientii necesari. Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, cancerul sunt boli care pot fi prevenite atunci cand corpul nostru îsi primeste nutrientii necesari. Corpul nostru nu este altceva decât „mâncare digerată”. El are nevoie de toți micronutrienții pentru funcționarea sa perfect sănătoasă. Dacă lipsesc, corpul este la fel de sănătos ca și cel mai slab organ. În dieta noastră modernă, din păcate, lipsesc mulți micronutrienți necesari. Polenul de albine conține toți nutrienții în forma lor naturală.

Până în prezent, mai mult de 3.000 de micronutrienți au fost găsiți în polenul de albine, dar există probabil alte câteva mii.

Polenul este extrem de hrănitor și are capacitatea de a corecta deficiențele organismului nostru într-un mod complet natural-biologic și neobișnuit de eficient. Datorită ingredientelor sale valoroase, polenul este cel mai natural și în același timp cel mai ideal aliment care poate fi consumat în orice moment și în orice perioadă a vieții.

Conținutul polenului variază în funcție de locație, de timpul de recoltare și de originea florala. În medie, ele conțin următoarele ingrediente: aproximativ 2-3% acizi grași, 3-5% vitamine și minerale, 30-40% proteine ​​vegetale și 50-60% carbohidrați. Nici un alt aliment nu este binecuvantat cu toate substantele nutritive esentiale intr-o astfel de concentratie. Grauncioarele de polen conțin nu numai proteine ​​vegetale (aminoacizi), ci și fitohormoni și enzime.

Aminoacizii liberi sunt esentiali pentru organismul nostru, iar aminoacizii care se regasesc in polen sunt valina, izoleucina, leucina, treonina, metionina si fenilalanina. În funcție de originea polenului, acesta contine oligoelemente si minerale cum ar fi sulf, cupru, iod, fosfor, potasiu, fier, magneziu, calciu, siliciu, titan, zinc, seleniu și clor. Polenul conține de asemenea multe vitamine din grupa B: vitaminele B12, B1, B2, B5 și B6, acidul nicotinic și acidul folic și carotenoizii. Acestea din urmă se numără printre produsele fitochimice, inclusiv beta-carotenul, care este transformat în vitamina A în organism.

Ingrediente importante din polen sunt și antioxidanții și antihistaminicele.

Polenul sustine sistemul imunitar

Consumul cu regularitate de polen ne protejeaza de boli! Substantele nutritive continute in polen, inclusiv vitaminele B, C, D, E, precum și proteinele, cisteina, acizii nucleici și magneziul revitalizeaza sistemul imunitar.

Incearca acum!

Intestinul este un organ central in păstrarea sănătății dar adesea neglijat. Bolile inflamatorii, cum ar fi boala Crohn, colita ulceroasă sau pur și simplu sindromul de intestin iritabil cresc în mod dramatic și sunt tratate prin medicamente convenționale. Ceea ce mulți oameni nu știu: după un tratament cu antibiotice, intestinul este perturbat masiv și nu se recuperează doar de unul singur. Bacteriile lactice din iaurt sunt ucise de acidul din stomac și, prin urmare, nu ajută. Toate afecțiunile intestinale necesită o terapie mai lungă, cu o combinație de probiotice rezistente la acidul gastric. Cel mai eficient este polenul de albine. Numai în acest fel intestinul își recapătă funcția normală.

Polenul este cel mai natural digestiv

Cei care au o digestie lentă ar trebui să profite de această caracteristică a polenului: în polen există mai mult de 100 de enzime active care ajută organismul să absoarba eficient nutrienții din alimentele. Astfel pot fi prevenite eficient constipația, diareea sau stomacul si colonul iritat.

Polenul ajuta la reducerea greutatii corporale

Pentru cei carora le pasă de figura lor, polenul de albine este alimentul perfect. Acestea conțin aproape zero calorii, iar aminoacidul fenilalanină are efect de reducere a apetitului. Lecitina din acizi grași, care se găsește în grauncioarele de polen, ajuta la arderea grăsimilor, contribuie la detoxifierea organismului și la scăderea nivelului de colesterol.